Diş Hassasiyetinin Diğer Nedenleri

Diş Hassasiyetinin Diğer Nedenleri
Bazen diş, dolgu işlemi dışındaki nedenlerle hassastır. Hassasiyet diş işleminden birkaç hafta veya ay sonra gelişirse başka sebepler de vardır. Bu nedenler aşağıdaki gibidir:
Diş apsesi: Diş apsesi, dişin sinirinde meydana gelen enfeksiyonlardır. Çok derin bir kavite, diş eti hastalığı veya çatlamış diş genellikle apseye neden olur. Diş apsesinin belirtileri vardır ve bu nedenler aşağıdaki gibidir:
Şiddetli diş ağrısı
Duyarlılık
• Diş etlerinde kızarıklık
Ağızda kötü tat
Diş etlerinde sivilce veya çıban benzeri yumru
• Ateş
Ayrıca diş apsesi tıbbi bakım gerektirir. Bu semptomları fark eden herkes hemen bir doktora veya diş hekimine görünmelidir.
Gevşek veya kırık eski dolgular: Genellikle diş dolguları yıllarca kullanılır ancak bir süre sonra sorunlara neden olur. Eski dolgular zamanla gevşer veya kırılırsa dişteki sinire yaklaşırken hassasiyet ve ağrıya neden olur. Gevşek veya kırık dolgu rahatsızlığa neden olmasa bile, kişi dişin daha fazla hasar görmesini veya çürümesini önlemek için diş hekimine görünmelidir.
Diş eti hastalığı: Diş ipi kullanırken diş etleri kanadığında, bu bir diş eti hastalığının belirtisi olabilir. Periodontal hastalık veya diş eti hastalığı diş hassasiyetine neden olur. Bunun nedeni, diş etlerinin dişten geri çekilmesine veya çekilmesine neden olmasıdır. Bu dişin köke yakın bir kısmını ortaya çıkarır ve hassas bir his uyandırır. Bu nedenle dişi korumak için dişin kökü mine içermemektedir. Diş eti hastalığının bazı belirtileri vardır ve bu belirtiler aşağıdaki gibidir:
Özellikle fırçalarken veya diş ipi kullanırken diş etlerinde kızarıklık veya kanama
• Normalden farklı görünen diş etleri
Ayrılıyor gibi görünen dişler
Yetişkinlerde gevşek dişler
Ağızda yaralar veya irin
Diş eti hastalığı genellikle erken dönemlerinde semptomlara neden olmaz. Bu nedenle, insanların problemleri ciddileşmeden önce kontrol etmek için diş hekimlerini düzenli olarak görmeleri önemlidir.

Diş Hekimi Ne Zaman Görülür?
Diş Dolgusu Sonrası Olası Sorunlar Dolguyu takip eden günlerde diş biraz hassas olursa insanlar endişelenmemelidir. Ev ilaçları ve diş macunu kullanarak duyarsızlaştırma, Menderes Diş Hekimi rahatsızlığı gidermeye yardımcı olur. Hassasiyet kötüleşirse, yemek yemeyi zorlaştırırsa veya diş ağrısı veya ateş gibi diğer belirtiler varsa kişi hemen diş hekimine gitmelidir.
Dolgular, çürükleri tedavi etmenin güvenli ve etkili bir yoludur ve çoğu dolgu yıllardır kullanılmaktadır. Günlük fırçalama, diş ipi kullanımı ve düzenli diş muayeneleri ile dişlere iyi bakmak, gelecekteki boşlukları önlemeye yardımcı olur. Doldurduktan sonra bir miktar hassasiyet normaldir. Ancak şiddetli hassasiyet, ağrı, ateş veya kızarıklık gibi başka sorunlar ortaya çıktığında diş hekimiyle konuşmak önemlidir.
https://www.menderesdishekimi.com/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Spor

Butik Fuar - Fuar Standı, Fuar Standları

Bitkiler Alemi Gezi Rehberi Nasıl Çalışır